Natural Selection 2 er skydespillet med det perfekte miks

natural-selection-2-pc

Er du træt af de sædvanlige shoot ‘em up-spil, der bare går ud på at slå hjernen fra og skyde på alt, hvad der rør på sig? Så er det taktiske skydespil Natural Selection 2 muligvis noget. Unknown Worlds Entertainment udgav for kort tid siden det fine spil, og jeg har siddet klistret fast til skærmen lige siden.

Natural Selection 2 er en blanding af FPS og strategi-spil, hvor man som soldat skal forsøge at ødelægge aliens, og modsat skal man som alien forøge at ødelægge soldaternes kontrolstation. Spillet er simpelt og lige til at gå til. Det tog mig kun 3-4 runder, før jeg havde fanget, at det kræver godt teamwork for at have en chance for at sejre. Man spiller, som om man var en enkelt unit i et RTS-spil med et FPS-perspektiv (first person shoot em up).

Man bliver guidet af en kommandør, som bliver spillet af en anden spiller. Kommandøren har et RTS-perspektiv og kan derfra uddelegere order om at få bygget noget marine-tech, angrebet et alien-bo eller beskyttet et område på banen. Det er så op til dig som enkeltenhed at vælge, om du vil følge ordre, gøre hvad du synes ville gavne holdet bedst, eller bare løbe blindt ind i de mørke, dystre korridorer og håbe på, at du ikke bliver slugt levende af en modspillende alien.

Grafikmæssigt er Natural Selection 2 en klar forbedring til forgængeren, som egentlig bare var et mod til Valve-spillet Half-Life. Spillet har indbygget voice-chat, som uden tvivl er kernen bag godt teamwork.

Jeg har personlig prøvet at spille det uden at benytte mig af voice-chatten, men man kan ikke skrive ’’2 big guys comming in from the left, and 1 stalker comming from northeast vent’’ samtidig med at du løber for dit liv og skyder fra højre til venstre.

Til kun 173kr er Natural Selection et super fedt spil med timevis af rumvæsen-splatter. Spillet vil med garanti få dine hår i nakken til at rejse sig af skræk, og få dig til at grine til din mave kramper, specielt hvis det bliver spillet med et par venner.

Anmeldt af Adam Swary Tellman

Platform: Pc
Udvikler: Unknown World Entertainment
Karakter: 8/10