Far Cry 3 – for hypet eller for fedt?

Far-Cry-3-PS3-anmeldelse

Et såkaldt ‘open world’-skydespil med massevis af blodtørstige dyr og pirater. Lover spillet mere, end det holder? Vores anmelder er taget på tropisk ferie med sin PS3.

Man spiller Jason Brody, som uheldigvis er blevet taget til fange af pirater på en ferie med sit følge. Jason slipper med nød og næppe ud, og det er nu ens opgave at få resten af ens venner og familie fri.

Det er plottet, men jo længere man kommer ind i spillet, desto mere
handling, twists og fyld kommer der. Selvom historien godt kan virke tynd til tider, er den som oftest spændende og dyster. Det eneste minus er slutningerne. Højt at flyve, dybt at falde.

Men historie er ikke alt. Udover det kan man f.eks. gå på jagt, overtage fjendtlige outposts, dræbe efterlyste personer og meget andet.

Gameplayet er fantastisk. De mange kvadratkilometer, man kan udforske, de vilde dyr
der kan jages, det skiftende vejr mv. Dog er der nogle texture-problemer på PS3 (og sikkert også på Xbox 360).

Når man ligger på lur i græsset med en fjende i sigtekornet og affyrer sin sniper, kommer der en sprød lyd. De vellykkede lyde i Far Cry 3 og selve stemmeskuespillet er virkelig godt gennemført. Især stemmen bag psykopaten Vaas, Michael Mando, er god. Man kan virkelig høre, at han lever sig ind i rollen.

Der er selvfølgelig også en flerspiller-del, bestående af co-op og multiplayer. Ingen af dem fangede mig for alvor. Co-op delen var lidt tam i fht. historien, og de små cutscenes er sjuskede.

Min konklusion er, at Far Cry 3 er et must! Som du nok har læst, har jeg virkelig nydt at spille det (måske lidt for meget), men det var virkelig en oplevelse, jeg klart kan anbefale. Med et par mindre fejl her og der, er det næsten en perfekt spiloplevelse, der i hvert fald kan underholde i masser af timer.

Anmeldt af Søren Voigt.

Platform: PS3
Udvikler: Ubisoft
Karakter: 9/10