The Last of Us – rost med rette!

the-last-of-us-bathtub-ps3

Det succesfulde Naughty Dog er tilbage med deres nyeste spil The Last of Us. Det har fået stor ros hele verden over, men er det virkelig så godt? Søren anmelder spillet til PS3.

Da jeg satte The Last of Us i maskinen, kendte jeg ikke til noget af historien, udover at der var udbrudt en form for infektion, og at man skulle ekskortere pigen Ellie ud. Og jeg vil selvfølgelig heller ikke spolere historien for andre, fordi det er bedst, man selv spiller. Selvom historien er virkelig god (især i anden halvdel af spillet), er det ikke den bedste. Selve grundhistorien har man hørt før, men det er de twist, sidespor og ikke mindst persongalleriet, der gør den så forbandet god.

Gameplayet er en blanding mellem Uncharted, Splinter Cell og måske nogen små gys fra Dead Space. Man kan godt mærke, at det er de samme som har udviklet Uncharted, men det er ikke et spil i samme tempo.

Man skal have en god situationsfornemmelse, ellers vil man ikke klare sig særlig langt. Du er nødt til at fornemme, om du skal snige dig forbi fjender, og nedlægge dem stille, eller om man skal afgøre det i en skud-duel. Ammunition og liv bliver ikke bare smidt i din retning. Selvom spillet godt kan give dig noget liv, hvis du mangler det, så skal du ikke regne med, at der bare deles ud.

Ud over den velstøbte historie og det fremragende gameplay gøres spiloplevelsen til noget specielt med de stille sekvenser. De øjeblikke, hvor man kan få pusten tilbage, nyde landskaberne, udforske områderne. Og selvfølgelig, det bånd man knytter med Ellie. Og det er en unik oplevelse.

Om det er årets spil for mit vedkommende, må tiden vise. Men det er ihvertfald et spil, som ingen der ejer en PS3, bør snyde sig selv for.

Karakter: 9/10
Udvikler: Naughty Dog
Udgiver: Sony Computer Entertainment
Platform: PS3

Anmeldt af Søren “Crulie” Voigt